» Featured, Legfrissebb információk

Knézich-találkozó Szolnokon

Írta: fischu 2014 március 11. Nincs hozzászólás

Knézich_Olga_Knézich_Irén_600dpiAz 1849. március 5-ikei szolnoki csata évfordulója alkalmából szervezett Knézich leszármazottak családi találkozóján színdarabbal köszöntötték a részvevőket a Török Ignác Gimnázium hagyományőrző szakkörének tagjai, Heltai Bálint tanár úr vezetésével. Hajagos József gyöngyösi tanár, A nemzet árvái címmel írt színművet Knézich Károly lányainak sorsáról.
A közel 60 fős közönség közül többeket meghatott, hogy megszemélyesítve látták dédnagyanyjukat, Irént vagy Olgát, Korsós Anna és Cseh Fruzsina játékában.
Az előadás után a hallgatóság tagjai ajándékokkal köszönték meg a szereplőknek, Heltai tanár úrnak és Hajagos Józsefnek a megemlékezést. Az író mesélt a mű keletkezésének körülményeiről, a szereplők további sorsáról, arról, hogy a Knézich lányok életük során 10-10 gyereket neveltek fel.

Szereplők voltak: Korsós Anna, Cseh Fruzsina, Zachár Veronika, Jancsó Edit, Éder Áron, Négyökrű Gergely, Balla Bernadett, Mondok Zalán, Hanzl András, Szabó Dávid, Puskás Mátyás, Csernák Áron, Farkas Balázs és Lénárt Kornél.

DSCF7117

Köszönet illeti Heltai Bálint tanár urat a sikeres felkészítésért.

Cseh Orsolya 8.a.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Add to Yahoo!

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com