» Featured, Legfrissebb információk, Sport

A Tátrában jártunk

Írta: fischu 2013 március 31. Nincs hozzászólás

Szerdán elindultunk a szokásos téli Tátrába, bár családias légkörben, ugyanis csak 17-en mentünk. Hosszú út után, megérkeztünk a szállásra és elfoglaltuk a szobáinkat.

Másnap reggel még frissen keltünk, majd egy kiadós reggeli után elindultunk hegyet mászni. Célunk a Zöld-tavi menedékház volt. Sokáig gyalogoltunk a havas-jeges úton néha kilátástalanul, de sikeresen elértük célunkat. Sajnálatunkra azonban a tóból semmi sem látszott, ugyanis betemette a hó. Itt jól kipihentük magunkat, így a visszaút is jóval kényelmesebb volt.

Következő nap egyeseknek nehezebb volt a kelés, de végül mindenki sikeresen felébredt (néha egy kis segítséggel). Útitervünk első verziója az volt, hogy felmegyünk a Rabló-menedékházhoz (1900-2000 m), ám a nagy szél és a hófúvás eltántorított bennünket ettől. Így más útvonalat kellett választanunk. A hegyről lefelé menet aztán elkezdődtek a lökdösődések és a fürdetések. A tanárok is kivették részüket ebből, Tibi bának volt jó pár merész ötlete arról, hogy hogyan kerüljön hó mindenki ruhájába 🙂 Estére mindenki kifáradt, és vacsora előtt páran le is dőltek pihenni. Kedvencünk Tibi bá volt, akit alig lehetett felébreszteni, annyira kimerült.

Utolsó reggelink után buszra szálltunk és elindultunk a Csorba-tóhoz, amit körbesétáltunk, majd felfedeztük a várost mellette. Innen elindultunk hazafelé, ám az út nagy részét mindenki átaludta, így jó párunknak van pár kiesett órája az útról.

Nagyon tetszett ez a tábor, jövőre is szeretnénk menni 🙂

Südi Bea 8.a

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Add to Yahoo!

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com