» Featured, Legfrissebb információk, Sport

Sítábori élménybeszámoló – Gerlitzen 2013

Írta: fischu 2013 január 24. Nincs hozzászólás

Milyen volt a sítábor? Hogy éreztétek magatokat? Miket csináltatok? Milyen volt az idő? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel találjuk szembe magunkat az iskolában, amelyekre szerintem képtelenség röviden válaszolni.

Hihetetlen öt napot töltöttünk Ausztriában, Gerlitzenben. Egy szuper társaság verődött össze, akikkel együtt néztünk szembe a reggelekkel, (amelyek valahogy mindig túl korán kezdődtek), majd indultunk a buszhoz (ahol hatalmas taps fogadta a későket, akik miatt elvesztek a pályán tölthető értékes percek).

Voltak régi síelők, új (és nagyon tehetséges) tanoncok, illetve snowboardosok, akik széles mosollyal az arcukon néztek ránk, mikor síbakancsban küszködtünk a lépcsőfokokkal.

Az időjárás minden napra tartogatott meglepetéseket. Kaptunk hideget is, meleget is. Gyönyörű látvány volt a hegy tetején elénk tárulkozó panoráma, és így előre láthattuk, hogy mekkora felhőbe megyünk bele pár perc múlva. Síeltünk hóban, szélviharban, jégen és még esőben is. A kihívások ellenére minden nap fantasztikusan telt. Nincs is annál jobb érzés, mint mikor a jóleső fáradtság végett utunk egyenesen a Hütte felé tart. Az ott töltött “röpke” 2,5 – 3 óra pillanatok alatt eltelik… Persze sokan nem vesztegették idejüket ilyen “hosszú” pihenésre; gyorsan felcsatoltak és indultak tovább kisebb-nagyobb csoportokban. A hosszú napok után a vacsorák és az esték is igen jól teltek. Hangulatból, jókedvből, sok nevetésből (és wifiből..) nem volt hiány!

Visszatekintve a táborra, remélem sokan értik a következőket:
– 8:40 perc!
– “elefántsimogatás” bemelegítés helyett
– fürdőkacsák a felvonó végén
– a busz merülőben lévő akkumulátora
– pensionrasch – a szó, amivel valljuk be, mindenki találkozott
– görög heti akciók
– Ki kér németül szalvétát, sajtot és felvágottat?
– a Nutella egy kincs
– Hol a PONT?
– Inception
– a Sparban mindig éppen záróra van
– 360° előre
– De tudjátok gyerekek… ilyen ez a pop szakma
–  “nagyjából ennyi”.

Hatalmas élményben volt részünk, csak ajánlani tudom a sítábort mindenkinek, aki már tud, vagy aki szeretne megtanulni síelni, esetleg snowboardozni. Találkozunk jövőre ugyanott! Már aki rajta maradt “a listán”!

Molnár Mónika 11.A

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Add to Yahoo!

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com