» Featured, IGAZGATÓI HIRDETMÉNYEK, Legfrissebb információk

A szuszogó székek legendája

Írta: fischu 2013 január 22. Nincs hozzászólás

A szuszogó székek legendája – elkészült az új biológia terem

Régóta terjedt a pletyka, hogy a tavaly felújított kémia terem után most már a biológián a sor. De biztossá csak akkor vált a dolog, amikor december elején egyik napról a másikra eltűnt a vegyifülke a tanterem sarkából. Aztán hétről hétre fokozatosan „fogytak a dolgok”. A csövek és vezetékek után következtek a képek a falról, majd végül a csavarok az asztalokból… Mint a mesében, amikor a rossz manó éjjelente elcseni a dolgokat. Azzal a különbséggel, hogy ebben a mesében jó manók szerepeltek, akik az „elcsent” dolgok helyett újabbakat és szebbeket hoztak vissza!

A téli szünet utáni első biológia órán egy teljesen új terem fogadta a diákokat. A tanári emelvényt újra cserélték, ami már nem nyikorog minden lépésre. Az asztalok közül kikerültek a teljesen felesleges csapok és gázcsövek. Ez jó, hiszen így könnyebb mozogni a teremben, és többen férnek be. Bár a diákok nem biztos, hogy örülnek, hiszen a magas emelvények és „akadályok” mögött remekül el lehetett bújni a tanár szeme elől… A legszembetűnőbb változást azonban az új székek és padok jelentik. Az „őskorból való”, karcolásokkal és firkákkal teli padok helyett az újak teljesen sima felületűek, nagyobbak, és nem helyhez kötöttek, így adott esetben akár át is lehet rendezni a termet később. Az új székek pedig már most legendásak: egészen furcsa, szuszogó hangot hallatnak bármilyen mozdulatra. Ez azt eredményezi, hangos SSSZZZuSSSZZZogáSSS töri meg a csendet minden egyes alkalommal, amikor valaki beljebb húzza a székét, vagy kicsit oldalra dől. Képzeljük el, amikor az egész osztály egyszerre ül le, és egy nagy szusszanással elkezdődik az óra! Szerintem roppant szórakoztató. 🙂

A kép múlt héten lett teljes – szó szerint. Felkerült a falra két képernyő: egy a TV-nek, egy pedig a számítógépnek. Bár a vezetékezés még nincs kész, de már látszik, hogy minden eddiginél jobb, modernebb, és interaktívabb biológiaoktatás lesz a Török Ignác Gimnáziumban!

Köszönjük mindenkinek, aki segített abban, hogy ez a felújítás megvalósulhatott:

– a szerelőknek / festőknek / munkásoknak, akik heteken át dolgoztak, hogy a teljes teremnek egy új külsőt adjanak

– azoknak a szülőknek, akik kisebb – nagyobb – még nagyobb összegben hozzájárultak ahhoz, hogy végül ELKÉSZÜLT AZ ÚJ BIOLÓGIA TEREM.

Reméljük, hogy a jövőben még több ilyen és ehhez hasonló projektet sikerül megvalósítani, ami elősegíti azt, hogy a diákok egy kellemesebb és inspirálóbb környezetben tanulhassanak!

Oláh Dóra  Petra
10.a

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Add to Yahoo!

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com