» Featured, Iskolánkról, Legfrissebb információk

Üdvözlet a Tátrából – 4.nap

Írta: fischu 2012 október 26. Nincs hozzászólás

4.nap

Ma a Tátra megmutatta nekünk, hogy miért tartják szeszélyesnek az időjárását. Reggel nagy szélre és minimális havazásra ébredtünk. Bőséges reggeli után indultunk Ótátrafüredre bevásárolni, de az időközben kitört hatalmas havazás késleltette programunkat, mivel a tátrai közlekedés gyakorlatilag lebénult. A csúszkáló vagy elakadt autók között mi is kiékelve vártuk a felmentő hókotrót. Kis csúszással ugyan, de hatalmas hószakadásban elindulhattunk utolsó túránkra a Poprádi-tóhoz. A tó előtt egy kitérővel meglátogattuk a Szimbolikus temetőt. A menedékházban elfogyasztott tátrai tea után napsütésben a Tartanska Magistrala-n átmentünk a Csorba-tóhoz, miközben a napsütésből hatalmas köd lett. A Csorba-tóból sajnos így csak pár métert láthattunk. Bízunk benne, hogy jövőre (terveink szerint a következő évben is meglátogatjuk a Tátrát) az időjárás kedvezőbb lesz, és többet is megcsodálhatunk a Tátra szépségeiből .

A mai nap fényképeiből:

Szimbolikus temető:

Poprádi tó:

Csorba-tó:

3.nap

Ma végre beigazolódott a régi mondás, mely szerint jó csoport, jó kirándulóidő.

A már szokásosnak mondható reggeli bevásárlásunk után a matlárházi buszmegállóhoz buszoztunk, ahonnan elindultunk kirándulásunk legnagyobb túrájára a Zöld-tavi menedékházhoz. 919 m tengerszint feletti magasságról gyönyörű szép úton egészen 1551 m magasságig másztunk fel, közben közel 9 kilométer távolságot küzdöttünk le. A túra közben szállingózott a hó, időnként megerősödött a szél, de az előző napokhoz képest kifejezetten jó, túrázáshoz kedvező időnk volt.

A menedékházban, hozott elemózsiánk mellé megkóstolhattuk a finomnak csak igen erős jóindulattal nevezhető tátrai teát, majd sietve elindultunk visszafelé, hogy még sötétedés előtt leérjünk a buszunkhoz.

A szállodában rövid csendes pihenőt követően két újabb szlovák specialitással bővítettük gasztronómiai ismereteinket (Káposztaleves kolbásszal és juhtúrós sztrapacska – Kapustová polievka s klobásou a bryndzové halušky) majd kezdetét vette a nagyszabású vetélkedőnk harmadik fordulója.

Holnap egy rövidebb túra után indulunk haza Magyarországra!

Addig is, néhány fotót mellékelünk a mai nap történéseiről:

A korábbi napokról:

2.nap

Kedves Otthoniak!

Sajnos az időjárás ma nem fogadott minket kegyeibe, esős időnk volt. A mai napra tervezett hosszú túránkat holnapra halasztottuk, ma pedig először a Bélai cseppkőbarlangot látogattuk meg.

A barlang megtekintése (több mint 800 lépcsőfok) után a Nagy-Tarpataki-völgybe vettük az irányt, több vízesést is megcsodáltunk, miközben közel 10 km távolságot tettünk meg. A szintkülönbség meghaladta a 300 métert. Sajnos visszafelé az eső igen csak rákezdett, így most éppen a ruháinkat szárítgatjuk a szállodában. De tartja bennünk a lelket az, hogy nemsokára megkóstolhatjuk a knédlit, majd kezdődik a nagyszabású vetélkedő második fordulója.

Addig is néhány kép a mai napról:

1.nap

A mai programunk volt:

Utazás
Kassa – Kassai Dóm – Rákóczi-kripta
Kassa – Rákóczi-emlékház (rodostói házának másolata)
Branyiszkó – Branyiszkói csata Tö-Fö emlék kopjafája
Szállás elfoglalása
Fokhagymaleves
Rántott sajt  gyertyafényben (áramszünet)
Nagyszabású vetélkedő

És néhány kép:

Holnap újra jelentkezünk!

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Add to Yahoo!

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com