» Featured, Idei eredményeink, Legfrissebb információk, Sport

Onko-Olimpia 2012

Írta: fischu 2012 augusztus 30. Nincs hozzászólás

Augusztus utolsó hétvégéjén, Varsóban rendezték meg a IV. Nemzetközi Onko-Olimpiát daganatos betegségből felgyógyult gyermekek számára. A versenyeken kilenc ország 270 sportolója négy korcsoportban küzdött meg egymással.

Iskolánk tanulója, Hanzl Lilla is tagja volt a magyar csapatnak. Két versenyszámban indult, 50 méteres gyors- és 50 méteres mellúszásban állt a rajtkőre.

Már a gyorsúszásban is csak az utolsó métereken előzte meg egyik lengyel versenytársa, így Lilla eredményhirdetéskor a dobogó második fokára állhatott fel.

Mellúszásban pedig fölényes győzelmet aratott, 25 méterrel megelőzve a teljes mezőnyt.

Lilla így egy arany- és egy ezüstéremmel járult hozzá a magyar csapat kiemelkedő teljesítményéhez.

A 11 fős magyar válogatott elsöprő sikert aratott. A komoly felkészülést követően ifjú versenyzőink óriási küzdelemben maguk mögé utasítva verseny- és sorstársaikat, összesen 18 érmet szereztek: 11 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzéremmel térhettek haza. Ezzel a nemzetek versenyében az első helyet érte el csapatunk.

A sikerhez hozzájárult, hogy a 2012-es londoni Olimpiai játékok magyar úszói, Gyurta Dani és Cseh Laci indította útnak őket a budapesti reptéren, néhány jó tanáccsal és bátorító szóval személyesen is segítve a fiatal sportolókat.

Hanzl József

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Add to Yahoo!

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com