» Featured, Iskolánkról, Legfrissebb információk

Diákújságok

Írta: fischu 2012 június 4. Nincs hozzászólás

Szeretném minden törökös diák és kolléga figyelmébe ajánlani a 11. osztályos tanulók magyar nyelvből készített házi feladatait. Az általuk írt és szerkesztett újságok színesek, változatosak, témájukban és stílusukban egyaránt. Bízom benne, hogy a rendhagyó diákújságokban mindenki talál neki tetsző, érdekes cikket. S ha néhány diáknak kedve támad az újságíráshoz, talán újra születhet egy rendszeresen megjelenő online iskolaújság is…

Jó böngészést kíván a feladat nem biztos, hogy mindig hálával emlegetett kitalálója: Fischer Ernő

 Khanum:Mi, európai nők, ma már büszkén nevezhetjük magunkat emancipált hölgyeknek, ám az egyenjogúsítás nem mindenhol történt meg. Egy arab nő megcsalásért (ha egyáltalán mer ilyesmit) halállal lakoljon bűneiért, míg férjét egy egész hárem kényezteti? Akkor most, hogy is van ez? Mi adhat elég erőt a gyengébbik nemnek, ha az egyenjogúságukért harcoló iszlám Sirin Ebadi a hatóságok elől emigrációba kényszerült?

Erre, és egyéb fennálló kérdéseire választ kaphat, ha fellapozza újságunkat. Számunkban betekintést nyerhet a közel-keleti nők helyzetébe, valamint indítékaik feltárásával segítünk Önöknek, hogy közelebbről megismerjék rejtélyes és kiszámíthatatlan világukat.”

 a perzsa kultúrával és a női egyenjogúsággal foglalkozó feminista magazin.

Tovább a lapra…

 Moulin Rouge:Újságot szerkeszteni kétségtelenül nem egyszerű, pláne ha az ember 17-18 éves és semmi kedve sincs azt a tyű de hosszú 3 napos tavaszi szünetet mindenfele glosszák és jegyzetek írogatására pazarolni. Mégis minden lelkierőnket összeszedve, nekiálltunk és csakis az olvasóink és persze az év végi nyelvtan jegyünk kedvéért létrehoztuk ezt az egyedi és utánozhatatlan lapot. Reméljük, hogy az olvasók ugyanannyi örömüket lelik majd a cikkeink olvasgatásában, mint amilyen jól szórakoztunk megalkotásuk alatt.”

– családpolitikától a gasztronómiáig, a francia kultúra kedvelőinek.

Tovább a lapra…

0ne 1ine: „Az ember sunyi állatfaj – nemcsak, hogy folyamatosan ugyanazokat a hibákat követi el, de még meg is próbálja másokra ráfogni. Nem a gép kérte, hogy ülj oda elé, és mondj nemet a meghívásokra, amit a barátok küldenek neked. Nem a gép kérte, hogy chatszexelj azzal a pedofillal, aki érett huszonéves egyetemista macsónak adta ki magát. Nem a gép kérte, hogy ismeretlen embereknek ugass be álnéven. Nem a gép, ami veszélyes, hanem az emberek, akik előtte ülnek.

 – a digitális világ, és az online tanulás magazinja

Tovább a lapra…

Stimmt: „Szerkesztőségünk szorgosan dolgozott azon, hogy az újság, cikkeivel együtt, megfeleljen minden követelménynek. Érdekes legyen, szórakoztató, a diákság figyelmét felkeltő és lekötő, s lehetőleg azért oktasson is. A diákok közül mindenki megtalálhatja cikkeink közül a neki tetszőt. A fiúk olvashatnak a labdarúgó akadémiákról, míg a lányok a divatról. Ajánlom az ACTA-ról szóló cikkünket, de aki inkább szórakozna, az is találhat neki szóló részt, mondjuk koncert tudósítás képében…”

– diákéleti és kulturális magazin.

Tovább a lapra…

 

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Add to Yahoo!

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com