» beszámolók, Featured, Idei eredményeink, Iskolánkról, Legfrissebb információk, Rólunk írták

Ismét “Akkreditált kiváló Tehetségpont” címet kapott iskolánk

Írta: orkat 2021 január 29. Nincs hozzászólás

Az akkreditációs folyamat során megvizsgálták iskolánk tehetséggondozó tevékenységét, amelyet nagyon magas színvonalúnak értékeltek. Részletek a méltatásból: “A Gödöllői Török Ignác Gimnázium sok éve végzi kiváló tehetséggondozó munkáját Gödöllőn, melynek egyik bizonyítéka a középfokú intézmények sorában kiemelt szintet elért országos besorolásuk. Fontos számukra, hogy a tanulóik ne csak a magas színvonalú teljesítményt tartsák meg a gimnáziumban töltött évek során, hanem motivációjukat és kreativitásukat is meg tudják őrizni.”

“A tehetségpont személyi feltételei megfelelőek, a tehetséggondozó programjaik sokszínűek és eredményesek. A fókuszban legfőképpen a természeti és a logikai-matematikai tehetségek gondozása áll, de e mellett a téri-vizuális és interperszonális tehetségek gondozása is szerepet kap.”

“A programjaik közül kiemelkedő a Molekuláris genetika és élettan tehetséggondozás és a Társadalomföldrajzi tehetségfejlesztés. Az előbbiben a SZIE MMK Genetika és Biotechnológiai Intézet laboratóriumában folynak a fejlesztések az Intézettel folyó együttműködés értelmében. A társadalomföldrajzi tehetséggondozó programjukban résztvevő tanulók az Euroscola és a HunGeoContest versenyek aktív résztvevői és kiemelt eredményt elért díjazottjai. E két terület mellett az idegen nyelven való oktatás is kiemelkedő az intézményben.”

“A tehetség-tanácsadás során fontos szerepet kap a tanulók motivációjának a fenntartása, melyben az iskolapszichológus kiemelt szerephez jut. Kreatív ötletekkel próbálják a tanulókkal való kapcsolattartást erősíteni, mely igazán figyelemre méltó kezdeményezés.”

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Add to Yahoo!

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com