» beszámolók, Featured, Legfrissebb információk

Búcsú Jutka nénitől

Írta: orkat 2020 január 2. Nincs hozzászólás

2019. december 29-én egy csöndes vasárnap este Vancsó Imréné Jutka néni a Török Ignác Gimnázium alapító tantestületének tagja, és az újraindult Premontrei Gimnázium első igazgatóhelyettese egy dolgos, aktív élet után örökre elaludt.

Jutka néni generációknak adta át a matematika és az élet szeretetét. Neve fogalommá vált Gödöllőn. Pazar órákat tartott, ragyogó magyarázatokkal, ahol nem volt helye mellébeszélésnek („Ez balabla a köbön!”), ahol mindig azonnali visszajelzést kaptunk, így akár 70 jegyünk is volt – egy félévben.

Csodálatos osztályfőnök volt. Minden tanítványában felfedezte azt az értéket, amelytől különlegesnek érezhettük magunkat. De nemcsak egyéni, személyes figyelmet kaptunk, az osztályközösség ugyanolyan fontos volt számára.

Felnőve, kollégaként egyre jobban csodáltam, csodáltuk fáradhatatlan energiáját, örök optimizmusát. A család, az iskola mellett, mindig ott volt a kirándulásokon, koncertre, színházba járt, látogatta idős barátait. Nyugdíjasként sem pihent, hiszen tovább tanított a Török Ignác Gimnáziumban és közben Fényi Ottó atyával újraindították a Premontrei Gimnáziumot.

Mindig kitartott az elvei mellett, nem ismert megalkuvást, bátran vállalta hitét – nemcsak a rendszerváltás után. Mindene volt a tanítás, soha nem tett engedményeket, ha a matematikáról volt szó.

Drága Jutka néni! Köszönjük azt a sok mindent, amit Tőled kaptunk, igyekszünk méltó tanítványaid lenni.

                                                                                                                      S.Á.Cs.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Add to Yahoo!

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com