» beszámolók, Featured, Idei eredményeink, Legfrissebb információk, Sport

Hanzl Lilla Európa-bajnoki bronzérmes

Írta: orkat 2019 március 18. Nincs hozzászólás

A magyar junior női tőrvívó-válogatott tagjaként március első vasárnapján Európa-bajnoki 3. helyezést ért el Hanzl Lilla az olaszországi Foggiában megrendezett kontinens viadalon. 

A Hajas Nóra, Hanzl Lilla, Pöltz Anna, Szántay Anna összeállítású magyar válogatott csapat először Dániát győzte le a legjobb nyolc közé jutásért. Győztük már le őket idén, nem volt meglepetés a siker velük szemben, a végeredmény 45:21.

Majd a lengyel válogatott következett a legjobb négy közé jutásért, akiktől idén négy világkupán kaptunk ki. Misztikus ez a négyes: a négy lány az idei négy vereség után győzött és bejutottak a legjobb négy közé! Az asszó végeredménye 43:37 lett.  Már itt örült mindenki, de jött a folytatás.

A döntőbe jutásért nem mi számítottunk esélyesnek a későbbi – nagyon megérdemelten – aranyérmes olasz válogatottal szemben. 24:45-re kikaptunk, de itt nem lehetett cél a győzelem, csak a helytállás és taktikusan az, hogy tartalékoljuk az erőnket a bronzmeccsre.

A harmadik helyért vívott asszó sem indult egyszerűen a szempontunkból. A német válogatottal is találkoztunk valahogy minden világkupán és csak egyszer nyert a magyar csapat. Eddig.

Másodjára az EB-n győztük le a németeket a szezonban. Végig vezetett csapatunk, de egyáltalán nem volt sima győzelem, szinte forrt a levegő a nézőtéren és a páston egyaránt. A németek folyton reklamáltak mindenért, hamar elhasználták az összes videozsűri lehetőségüket, de az idegek harcát is mi nyertük.  A végeredmény 43:39 Magyarország javára!

A magyar junior női tőr csapat harmadik helyen zárt a 2019-es foggiai Európa-bajnokságon.

Gratulálunk a lányoknak, edzőiknek és a válogatott edzőjének, Kiss Tibornak!

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Add to Yahoo!

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com