» Archívum

2020 március

Írta: orkat 2020 március 31. Nincs hozzászólás

Írta: orkat 2020 március 27. Nincs hozzászólás
Levél a Diákoknak

Kedves Diákok!

Nagyon köszönöm, hogy ilyen sokan kitöltöttétek az első heti távtanulási tapasztalataitokról szóló kérdőívünket. Tanáraitok nevében is köszönöm az általatok megfogalmazott elismeréseket és köszönő szavakat. A jelzett problémák megoldását a tantestület megkezdte. Köszönjük, hogy őszintén feltártátok azokat.

Ha a későbbiekben bármilyen további észrevételetek adódik a távtanítás intézményünkben bevezetett és működtetett gyakorlatával kapcsolatban kérlek benneteket, hogy az alábbi kollégákat keressétek: Jánossy Zsolt, Orbán Katalin, Pásztorné Petrétei Noémi és Salánkiné Knopfler Szilvia. Egyéni problémákkal természetesen engem is nyugodtan kereshettek. (tovább…)

Írta: orkat 2020 március 23. Nincs hozzászólás
Igazgatói levél
Kedves szülők és diákok!
Az utóbbi években sokat vitatkoztunk arról, hogy a digitális világ hogyan hat az emberi kapcsolatokra? Kell-e az iskolába okos telefont hozni a gyerekeknek? Megfelelően használjuk-e a modern eszközöket az oktatásban?
Most a kényszer egyszerre új helyzetet teremtett. Kell az okos telefon, használnunk kell a modern eszközöket! És csak most érezzük igazán, hogy mennyire szükséges mindannyiunk számára a közvetlen emberi kapcsolat. Mert az iskola diákok nélkül csak egy üres, élettelen épület. Én naponta bejövök és szembesülök ezzel a nyomasztó csönddel. De most az a feladatunk, hogy ebben a helyzetben folytassuk a munkánkat.

(tovább…)

Írta: fischu 2020 március 18. Nincs hozzászólás

Kedves Diákok!

 

Az előrehozott érettségire jelentkező tanulóknak szüksége van az osztályozóvizsgára.

Kérlek Benneteket, készüljetek rá, vegyétek fel a kapcsolatot a tanáraitokkal, a vizsgát mindenképpen megtartjuk az előre jelzett időpontban, március 30-án, ha kell online formában.

A vizsga szervezésével kapcsolatos információkat itt, a honlapon fogjátok megkapni.

Jó készülést!

Fischer Ernő

Jelentkezők

 

Írta: orkat 2020 március 17. Nincs hozzászólás
Elmaradnak az Euroexam nyelvvizsgák

A 2020. március és április hónapra tervezett nyelvvizsgákat törölte az Euroexam. A befizetett vizsgadíjakat vissza lehet igényelni vagy későbbi vizsga alkalmával beszámíttatni. További információkért kísérjék figyelemmel a nyelvvizsgaközpont honlapját.

Írta: orkat 2020 március 16. Nincs hozzászólás

Írta: orkat 2020 március 16. Nincs hozzászólás

Írta: fischu 2020 március 16. Nincs hozzászólás
Kedves Szülők!
Mint Önök is értesültek róla, március 16-tól digitális távoktatás formájában folytatjuk a tanévet. Ennek bevezetését már megkezdtük, néhány napon belül minden tantárgyra és tanórára ki fogjuk terjeszteni. Az oktatás reggel 8.45-kor kezdődik és 15.00-ig tart.
Így az alábbiak szerint alakul a csengetési rend:
1. 8.45-9.30
2. 9.40-10.25
3. 10.35-11.20
4. 11.30-12.15
5. 12.25-13.10
6. 13.20-14.05
7. 14.15-15.00
Az iskola és a szülők közötti kapcsolattartás formái továbbra sem változnak. Telefonon és elektronikus levélben is elérhetőek leszünk a következő időszakban. Kérem azokat a szülőket, akik még nem regisztráltak a KRÉTA rendszerben, sürgősen pótolják, hogy ott is elérhetőek legyenek.
A diákok az iskolában hagyott tanszereiket kedden, 17-én vihetik haza a következő rendben:
5-8. osztály: 7.30-9.30,
9-10. osztály:  9.30-11-30,
11-12. osztály: 11.30-13.30 között.
Kérem, hogy mindenki vigye haza a szükséges felszereléseit, mert ezután már nem tud az iskolába bejönni.
Eredményes munkát kívánok mindannyiunknak:
Fábián Bertalan igazgató
Írta: orkat 2020 március 15. Nincs hozzászólás
Fontos – átállás távoktatásra

Kedves Szülők és Diákok! 

A 2020. március 14-én este kiadott kormányrendelet értelmében iskolánkban is távoktatáson alapuló oktatási tevékenység kerül bevezetésre. Az alábbiakról szeretném Önöket tájékoztatni. 2020. március 16-án, hétfő délelőtt diákjainknak nincsen teendője, mivel tantestületi értekezletet tartunk és meghozzuk azokat a távoktatás kereteit és tartalmi vonatkozásait érintő döntéseket, amelyek alapvetően meg fogják határozni az előttünk álló időszakra vonatkozó feladatokat, a tanítás-tanulás újfajta folyamatát. 

A távoktatásra történő átállással kapcsolatos teendőkről az értekezlet után honlapunkon és a diákok által elérhető Office365-ös iskolai felületünkön részletes tájékoztatást fogunk adni.  

Mivel a fenti rendelet értelmében nem tanítási szünet van, minden diákunk számára fontos, hogy rendszeresen kísérje figyelemmel honlapunkat és a Microsoft Teams felületen kialakított tanulócsoportokat. Az első „digitális tanítási napon” minden diákunktól azt kérjük, hogy ellenőrizze, hogy hozzáfér-e az iskolai Office365 fiókjához, és tagja-e a minden általa tanult tantárgyhoz tartozó tantárgyi Microsoft Teams csoportnak! A jövő héten kezdődő munka könnyebben fog indulni, ha mindenki tisztában van azzal, hogy melyik tantárgyból, hol tart az osztály/csoport. Így arra biztatunk mindenkit, hogy vegye fel az online vagy telefonos kapcsolatot osztálytársaival és tájékozódjon! Hangsúlyozzuk az online kapcsolattartás fontosságát az elkövetkezendő napokban, hetekben, megelőzendő az esetleges fertőzéseket. 

Kérem, hogy akik nem tudják biztosítani gyermekük számára az eszköz-, illetve internet hozzáférést, e-mailben (igazgato@tig-godollo.hu) vagy telefonon (0628420-380) jelezzék az igazgatóság felé. A problémával a megszokott csatornákon keresztül fordulhatnak gyermekük osztályfőnökéhez is. 

Intézményünk mindent megtesz azért, hogy mindenki problémamentesen tudjon részt venni a távoktatásban, és tanulóink az előttünk álló időszakban is a megszokott, magas színvonalú oktatásban részesüljenek. 

Együttműködésüket előre is köszönöm. 

Tisztelettel: 

Fábián Bertalan  

intézményvezető 

Írta: orkat 2020 március 14. Nincs hozzászólás
FONTOS
Tisztelt Szülők!
Az ismert egészségügyi okok miatt a 2019/2020-as tanévet új formában folytatjuk hétfőtől. Célunk, hogy a tananyagot elvégezzük, az érettségire felkészüljünk. Kérem a szülők és a diákok megértését és korrekt együttműködését.
 A ránk vonatkozó jogszabály megjelenése után részletes tájékoztatást adunk arról, hogy milyen formában folytatjuk a munkát. A legfontosabb szabályok és elvárások a honlapon fognak megjelenni. További információk az osztályfőnökök által már eddig is alkalmazott eszközök segítségével jutnak el az érintettekhez.
Bízom abban, hogy ilyen nehéz helyzetben is eredményesen fogunk együtt dolgozni:
Fábián Bertalan igazgató
Írta: fischu 2020 március 12. Nincs hozzászólás

A Kormány 41/2020. (III. 11.) Korm. rendelete az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről

 

4. § E rendelet hatálybalépésétől a) a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a  veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek,

b) a felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatása tilos,

c) az összehangolt védekezés érdekében köznevelési intézményben rendkívüli szünetet az  intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el,

d) zárt helyen 100 főnél több személy, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy részvételével rendezvény tartása tilos, azzal, hogy e  korlátozás érvényesítése a  rendező, valamint a  helyiség üzemeltetőjének a felelőssége,

e) a Külföldi Nyelvtanulási Program felfüggesztésre kerül,

f) a külföldre irányuló iskolai kirándulás tilos, a  már lefoglalt, külföldre irányuló iskolai kirándulást le kell mondani

Írta: orkat 2020 március 11. Nincs hozzászólás
FONTOS!!!
Tisztelt Szülők, Diákok!
 
A mai hivatalos álláspont az EMMI tájékoztatása szerint a következő:
,,Tisztelettel tájékoztatom Önöket, hogy a hazánkat is érintő koronavírus-járványra tekintettel az Emberi Erőforrások Minisztériuma részéről megfogalmazódott ajánlás, hogy 2020. április végéig az intézményeket érintő hivatalos külföldi utazásokat szíveskedjenek elhalasztani, továbbá az intézmények munkavállalói részére sem javasolt a külföldi utazások lebonyolítása.”
Ennek értelmében a szervezés alatt lévő útjainkat átprogramozzuk. Minden érintett diákcsoport tagjaival és a szülőkkel együtt alakítjuk ki a lehetséges alternatívát. Megértést és türelmet kérek mindenkitől.
Tisztelettel: Fábián Bertalan igazgató
Írta: orkat 2020 március 8. Nincs hozzászólás
Röplabda Diákolimpia Országos Döntő

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium V-VI. korcsoportos leány röplabda csapata a 2019/2020-as tanév országos diákolimpia döntőjében VII. helyezést ért el.

(tovább…)

Írta: orkat 2020 március 8. Nincs hozzászólás
Farsang a MUZA-ban

2020. február 20-án az 5.a osztály igen nagy sikerrel szerepelt a Művészetek Házában óvodások számára rendezett farsangi műsoron. A város óvodásai tapssal jutalmazták a fellépőket, akik nem csak klarinétoztak és énekeltek, hanem beöltöztek állatos jelmezbe és az Állatok farsangja című mű dallamaira állatokat utánoztak, és saját költésű verseiket is felmondták. (tovább…)

Írta: orkat 2020 március 8. Nincs hozzászólás
GTIG Labdarúgó Kupa
Az idei évben 8 csapat részvételével zajlott a jó hangulatú és sportszerű 4+-1-es futsal torna.
Végeredmény:
1. Vírus Korona 2. F2F 3. Botláb SE
4. Fröccsterasz 5. Nyekk 6. Szesztársaság 7. Holnap Bozsik

Gólkirály: Monori Dominik     Legszebb gól: Egervári Ádám

(tovább…)

Írta: orkat 2020 március 8. Nincs hozzászólás
Bolyai eredmények
A Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulón diákjaink az alábbi eredményeket érték el:

(tovább…)

Írta: orkat 2020 március 5. Nincs hozzászólás

Csatlakozva az eddig megszólaló iskolai közösségek és szakmai szervezetek tiltakozásaihoz, a Gödöllői Török Ignác Gimnázium 54 fős tantestületének 51 tagja, és mind a 6 mentorált egyetemi hallgató is tiltakozik a 2020 februárjában kihirdetett NAT és a még mindig nem teljes egészében nyilvánosságra hozott Kerettantervek 2020 szeptemberében történő bevezetése ellen. 

  • Nem értünk egyet azzal, hogy az oktatas2030.hu weboldalon társadalmi és szakmai véleményezésre bocsátott NATtervezet kidolgozása után egy olyan változat kerül 2020 szeptemberében bevezetésre, amelynek oktatáspolitikai és kormányzati elfogadását nem előzte meg széles körű szakmai vita. 
  • Sajnálattal láttuk, hogy ugyan a bevezetésre szánt NAT alapelveiben megtalálhatók a modern pedagógia, a 21. századi készségek fejlesztését célzó tevékenységek, továbbá a tanulás- és tanulóközpontú módszertan elemei, a kitűzött célok, az óraszámok és az elvárt tanulási eredmények nem teszik lehetővé az egyébként előremutató alapelvek megvalósítását. 
  • Tiltakozunk az ellen, hogy az új NAT és Kerettantervek nyomán sem a tanulók óraszáma, sem a pedagógusok leterheltsége nem csökken a kívánt mértékben. 
  • Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a NAT, majd a Kerettantervek teljeskörű megjelenésével a köznevelés két pillére ugyan nem túl stabilan, de már áll, azonban a harmadik pillérről, a kimeneti szabályozásról alig tudunk valamit. Nem világos, hogy az érettségi vizsgakövetelmények és vizsgaleírások hogyan lesznek hozzáillesztve az új NAT-ban, illetve Kerettantervekben megfogalmazott elvárásrendszerhez, az új tantárgyi struktúrához. Lehetetlen felelősségteljesen helyi tantervet írni úgy, hogy nem ismertek az érettségi vizsgával kapcsolatos rendeletek módosításai. 
  • Hisszük, hogy a pedagógusok munkája a tervezést is beleértve alkotó tevékenység. A mai napig nem tette közzé a minisztérium a Kerettantervek egészét. Az adott körülmények között a helyi tantervek ilyen rövid határidőre történő elkészítése, mely rendkívül nagy terheket ró a nevelőtestületekre, nem valósítható meg. A tantestületnek és a pedagógusoknak nincs lehetősége arra, hogy alapos mérlegelés után, a helyi viszonyok figyelembevételével hozzon a helyi tantervekkel kapcsolatos döntéseket.  
  • Nem értünk egyet azzal, hogy a már középiskolába jelentkezett, a felvételi eljárást megkezdő tanulókat és szüleiket olyan bizonytalan helyzetbe hozza a NAT erőltetett és elhamarkodott bevezetése, amelyben még a tantestület maga sem tudja, hogy milyen képzési formákat indíthat ez év szeptemberében. A középiskolába történő jelentkezéskor a tanulók még a régi helyi tantervek szerinti óraszámok alapján és a jelenlegi képzési formák közül választottak. 
  • Aggodalommal tölt el bennünket az a tény, hogy nem látjuk a bevezetésre kerülő NAT-ban megjelenő új tantárgyak (természettudomány és digitális kultúra) tanításához szükséges humánerőforrás-háttér, tankönyvek és eszközök biztosítását. 
  • Kétségbeejtő az is, hogy a NAT és a Kerettantervek kapkodó, át nem gondolt bevezetése tovább fokozza a pedagóguspálya körül tapasztalható bizonytalanságot. A pedagógus szakma jelenlegi erkölcsi és anyagi megbecsülése mellett nem jelent vonzó perspektívát a pályaválasztás előtt álló ifjúság számára. Így nem látjuk biztosítva a rövidesen nyugdíjba vonuló kollégák pótlását, az iskolák hosszú távú működése veszélyben van.  

Figyelembe véve a fentieket, kérjük a döntéshozókat, hogy halasszák el a NAT és a Kerettantervek bevezetését, és a bevezetés előtt kezdeményezzenek komoly, széles körű szakmai vitát! 

Gödöllő, 2020. március 4. 

Írta: fischu 2020 március 2. Nincs hozzászólás

A 14 évesek gimnáziumi felvételijére angol és német nyelvből 2020. március 7-én várjuk a tanulókat az alábbi beosztás szerint:

Angol nyelv

Német nyelv

Pótló szóbeli: március 12. 14.00 (A beosztás március 9-én (hétfőn) kerül fel a honlapra.

Pótló szóbeli beosztása

Írta: orkat 2020 március 2. Nincs hozzászólás
Tájékoztató – Korona vírus

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (a továbbiakban: EMMI) megbízásából, Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár úr – az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságával és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal egyeztetett, az operatív törzs döntésének megfelelően kiadott – tájékoztató levele a koronavírus terjedésével kapcsolatban.

Oktatási Hivatal

Hivatalos tájékoztató

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com