» Archívum

2017 július

Írta: fischu 2017 július 5. Nincs hozzászólás

A nyári szünetben iskolai ügyelet:

Július 19. – szerda

Augusztus 2. szerda

Augusztus 16. szerda

8 és 12 óra között

 

Írta: fischu 2017 július 5. Nincs hozzászólás
International Chemistry Tournament
Idén először szervezték meg az International Chemistry Tournament nevű nemzetközi kémia versenyt Moszkvában, mely az eddigi orosz verseny utódja lett.

(tovább…)

Írta: fischu 2017 július 5. Nincs hozzászólás
Átadták a Gödöllő Gyermekeiért, Ifjúságáért díjat

ödöllő Város képviselő-testülete a Gödöllő Gyermekeiért, Ifjúságáért díjat idén Gyulai Tibornénak, a Gödöllői Fenyőliget Óvoda óvodapedagógusának, Tápai Dóra ének-zene tanár, karvezető, zongoratanár, magán énektanárnak, és a Gödöllői Kikelet Óvoda (volt Egyetem Téri Óvoda) szakmai közösségének ítélte oda. A kitüntetéseket dr. Gémesi György polgármester adta át a Művészetek Házában rendezett pedagógusnapi ünnepségen.

Tápai Dóra ének-zene tanár, karvezető, zongoratanár, magánének tanár szolfézstanár, zenepedagógus a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Művészeti Karán végzett ének- zenetanár és karvezetés szakon. 2007 januárjában költözött családjával Gödöllőre, és kezdett el tanítani a F. Chopin Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában, ahol zongora-, szolfézs- és zenetörténet tanárként tevékenykedik, volt a szolfézs munkaközösség vezetője, Zenevár foglalkozásokat tart óvodásoknak. 2010 őszétől tanít a Gödöllői Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Zenetanárként és kórusvezetőként több diákot készített fel ének-zenéből és zenetörténetből érettségi vizsgára, míg az iskola gimnáziumi tagozatot működtetett. Az általa vezetett Gingalló csoporttal komoly sikereket ért el az elmúlt években többek között Gödöllő testvérvárosában, a Zywiecben megrendezett Adventi Énekek Nemzetközi Fesztiválon. 2012 szeptemberétől óraadó a Gödöllői Török Ignác Gimnáziumban. Itt ének-zene, valamint tánc és dráma tantárgyakat tanít, valamint vezeti az újjáalakult kórust, melyben a 10-18 éves diákok együtt zenélnek. Operalátogatásokat szervez, operavetélkedőre készít fel tanulókat. Tápai Dóra célja, hogy minden keze ügyébe kerülő fiatal megtapasztalja a zene befogadásának és megalkotásának közösségi élményét, mindeközben a magyar és az egyetemes kultúra értékeivel gazdagodjon. Önéletrajzában is ezt olvashatjuk: “minden jelentőségteljes gondolkodó hiszi és vallja a zene emberformáló szerepét és a közös zenélés-éneklés közösségformáló erejét”. Tápai Dóra sokoldalúságát megtapasztalhatjuk más művészi tevékenységekben is: gyakran működik közre városi rendezvényeken, tagja a Ad Hoc Művészi Egyesületnek, a Cavaletta szólistája, ezentúl hagyományőrző gyerekprogramok aktív vezetője, és hétvégi foglalkozásokat vezet óvodásoknak a Zeneakadémián.

A díjak átadását követően került sor a Szolgálati emlékérmek átadására, amit nyugdíjba vonulása alkalmából vehetett át Bakóné Rusznák Rózsa, Bánkutiné Mézes Ibolya Hilda, Barta Katalin, Benkéné Kruppa Lívia Edit, Bujtás László Istvánné, Cinczné Molnár Magdolna Rozália, Dr. Szentpéteryné Ribai Magdolna Ilona, Gyulai Tiborné, Király Tiborné, Kmetty Lászlóné, Kósáné Sztupár Edit, Monori Judit, Németi Imréné, Sinkáné Szabó Zsuzsanna, Törökné Toma Mónika Teréz és Vinár Judit.

A gödöllői pedagógusok közül a 2016 – 2017. tanévévben Aranydiplomát kapott Bíró Bálintné, Dr. Farkas Józsefné, Dr. Somogyi Árpádné, Ferenczi Anna Terézia, Forró Imre Gáspárné, Romhányi Jánosné, Rudics Lajosné és Sás Károlyné.

Gyémánt diplomát kapott dr. Fábri Mihályné, Dr. Horváth Lászlóné, és Vancsó Imréné.

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com