» Archívum

2016 június

Írta: fischu 2016 június 21. Nincs hozzászólás
Köszönet Szekeres Erzsébetnek

Szekeres Erzsébet falikárpitjai a gimnáziumban

Nagy örömmel adjuk hírét, hogy 2016 tavaszától iskolánkban láthatók Szekeres Erzsébet, gödöllői iparművész alkotásai. A Művész a “Tavasz, Nyár, Ősz, Tél” című gyapjú szőttes faliképeit a gimnáziumnak adományozta. A szőtteseket minden vendég megtekintheti az első emeleti irodák bejáratánál. Köszönjük a Művésznek ezt a nemes gesztust, hogy értékes munkáit iskolánknak ajándékozta!

IMG_8837

 

Írta: fischu 2016 június 14. Nincs hozzászólás

A szóbeli vizsgák beosztása előzetes, tájékoztató jellegű. A végleges vizsgarend minden bizottságban az első vizsganap reggelén a tájékoztató értekezleten kerül kihirdetésre.

A vizsgázók az első napon 7.30-ra jelenjenek meg a vizsga helyszínén, majd a kiírásnak megfelelően fél órával a megjelölt időpont előtt álljanak készen a vizsga megkezdésére.

12. A – június 15-16-17. (szerda-csütörtök-péntek) 11. terem

12. B – június 15-16-17. (szerda-csütörtök-péntek) 12. terem

12. C – június 20-21-22. (hétfő-kedd-szerda) 11. terem

13. D – június 21-22.23. (kedd-szerda-csütörtök) 12. terem

E bizottság – június 22-23-24. (szerda-csütörtök-péntek) 13. terem

Írta: fischu 2016 június 13. Nincs hozzászólás
Istituto Omnicomprensivo Montefeltro

olasz csere ikonA 2015/2016-os tanévben iskolánk bekapcsolódott az AFS szervezet interkultúra programjába. Egy sassocorvaroi (Pesaro és Urbino megye) középiskola, az Istituto Omnicomprensivo Montefeltro-val bonyolítottunk cserekapcsolatot. 15 diákunk egy hetet töltött ősszel Olaszországban, majd májusban mi fogadtuk az olasz diákokat. A program célja egymás kultúrájának megismerése és az angol mint közös nyelv használata volt. Olasz részről 16-17 éves diákok vettek részt a kapcsolatban, míg a mi csoportunkban a legfiatalabb diák 8. osztályos volt, a legidősebb pedig végzős diák.Olasz és magyar oldalról is megállapítást nyert, hogy a törökös diákok gyakorlati nyelvtudása messze felülmúlja az olasz középiskolásokét, s ez a magas színvonalú nyelvoktatásunk eredménye. A vállalkozás sikeres volt, amely abból is látszik, hogy mindkét fél a program folytatása mellett foglalt állást. Köszönjük a Török Ignác Gimnáziumért alapítvány támogatását! Megvalósítók: Török Adél és Vargáné Balogh Katalin tanárok, valamint Varga Berta, angol-olasz szakos egyetemista, volt tanítványunk.

Az alábbiakban Slézinger Lili naplóját olvashatják.

 

olasz csere3olasz csere2olasz csere1olasz csere4

Írta: fischu 2016 június 10. Nincs hozzászólás
Diákmunka – Forma 1

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesz diákmunka a Hungaroringen.

Amennyiben elmúltál 16 éves, nincs elég pénzed nyaralni, bulizni vagy a sulikezdésre, most itt a lehetőség! Keresd meg a szükséges pénzt!

2016. júl. 20-28. közötti Forma 1-es munkára (takarításra, pakolásra) a Török Ignác Gimnázium és az Oxi-Job Iskolaszövetkezet diákokat keres!
Jelentkezz minél hamarabb, de legkésőbb 2016. június 17-ig (péntek) a gimnázium gazdasági irodáján add le a kitöltött nyomtatványokat (Judit nénitől kaphatsz nyomtatványokat is).
Minden mellékelt nyomtatványt NYOMTATOTT betűvel tölts ki (csak a teljesen kitöltött, aláírt nyomtatványt tudjuk átvenni), akinek kell szülői engedély azt is csatolja (15-18 év között). A jelentkezéshez nappalis iskolalátogatási igazolás (a gimnáziumban kapsz), diákigazolvány és egyéb igazolványok (adókártya, taj, személyi) szükségesek!

Elérhetőségedet feltétlenül add meg!

 

Írta: fischu 2016 június 10. Nincs hozzászólás
Tőrözők – egy ezüst, egy bronz

A serdülő korú tőrözők országos bajnokságát rendezték meg a hétvégén, ahol Hanzl András (8.a) az MTK csapatával a II. helyen végzett.

A szombati teljesítmények alapján harmadikként rangsorolva vágtak neki a döntő küzdelmeinek, ahol elsőként 45:21 arányú győzelemmel Esztergom csapatát búcsúztatták. A döntőbe jutásért a Terézváros következett, amely összecsapás újabb nagy arányú győzelmet hozott. Az aranyéremért vívott harcban a Törekvés ellen 36:45 lett a végeredmény, és állhattak fel a fiúk a dobogó második fokára.

A kadetoknál már a következő évi válogató versenyek zajlanak, amelyek tétje az európa-, és világbajnoki szereplés, ennek első állomása Esztergom volt. A csoportköröket követően Hanzl Lilla (9.a) 3 győzelemmel és 2 vereséggel 13. kiemeltként várhatta a folytatást. A táblán először 15:9, majd 13:12 arányú győzelem már a 8 közé kerülést jelentette, és az újabb, ezúttal 15:9 arányú siker eredményeként Lilla nyakába a bronzérmet akasztották.

Gratulálunk tanulóinknak és edzőjüknek!

 

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com