» Archívum

2016 május

Írta: fischu 2016 május 18. Nincs hozzászólás

2016.05.28. (szombat)

A papírgyűjtés záróeseményeként családi sportnapot szervezünk az iskolában szombaton. A főzőcske mellett több sportágban kipróbálhatjátok magatokat szüleitekkel együtt, akár egy csapatban! 

Sportágak, amiben nevezhettek:
– Asztalitenisz (női, férfi, páros)
– Sakk (női, férfi)
– Kosárlabda (a csapatban legalább egy lánynak mindig a pályán kell lennie)
– Floorball 4+1 (a csapatban legalább egy lánynak mindig a pályán kell lennie)
– Labdarúgás 4+1 (női, férfi)
– Röplabda 6 fő (vegyes)

Nevezési határidő:2016.05.24. (kedd)
Nevezés leadása: testnevelőknél

Írta: fischu 2016 május 13. Nincs hozzászólás

Seregi Dominika (11. A) a KTC Vuelta SE versenyzője a ritmikus gimnasztika vidékbajnokságának felnőtt I. osztályában összetett arany érmet szerzett. (Szerenkénti eredményei: karika, buzogány, szalag – arany, labda – ezüst érem.)

Solti Sára (9.A) a Suli Íjász Bajnokság gödöllői elődöntőjében 1., debreceni döntőjében 2. helyezést ért el.

 

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítőiknek!

Írta: fischu 2016 május 4. Nincs hozzászólás
Technovation Challenge

Idén egy törökös csapat is elindult a Technovation Challenge nevű versenyen, elsőként és egyetlen csapatként Magyarországról.

A csapat tagjai: Bucsai Dóra, Schopp Anna, Südi Beáta,(11.A) és Csia Kitti (11.C).
A verseny lényege, hogy egy androidos alkalmazást kellett készítenünk, és mellé egy üzleti tervet írni, illetve 2 videót; egy Pitch videót (ez kb egy reklámja kellett, hogy legyen az appnak), illetve egy Demo-t, ami a működését mutatja be. Egy pályaorientációs alkalmazást készítettünk, amit hamarosan szeretnénk Google Play-re is feltölteni, bár előtte még vár rá pár utolsó simítás.

Február eleje óta hétről hétre találkoztunk a mentorainkkal (Száva Kinga, Vas Enikő, Sóti Anett, Bodor Adri, Rimay Zoé), akik mindenben segítettek nekünk, és akiknek nagyon hálásak vagyunk.
Nem tudtuk volna ezt az egész projektet a Skool és az Ericsson Magyarország támogatása nélkül megcsinálni, így szeretnénk nekik is megköszönni az összes segítséget.
Mi már nagyon várjuk az eredményeket, május 5.-ig derülnek ki a középdöntősök, és ha elég jók voltunk és szerencsések, akkor május 12.-ig az, hogy bekerültünk-e a döntőbe. Sajnos (vagy nem sajnos) a mi régiónk elég nagy területet fed le (Európa, Ázsia, Új-Zéland és Ausztrália), így ez még több izgalomra ad okot, hiszen több száz projekttel kell versenybe szállnunk már csak a középdöntőért is.

technovat2technovat

 

Írta: fischu 2016 május 4. Nincs hozzászólás
Tőrvívás – Diákolimpia

Április utolsó – és egyben május első – hétvégéjén rendezték meg Debrecenben a Tőr Országos Diákolimpia V. és VI. korcsoportjának küzdelmeit a debreceni vívócsarnokban. Iskolánkat Hanzl András (8.a) és Hanzl Lilla (9.a) képviselték.

Elsőként a serdülő korosztályú András lépett pástra a kadet fiúk mezőnyében, ahol a csoportküzdelmeket követően négy győzelemmel a táblán a későbbi bronzérmessel találkozott és végül a 12. helyen végzett.

Lilla 9/3 győzelmi aránnyal, 3. kiemeltként kezdte meg az egyenes kieséses szakaszt, melynek során előbb 15:5, majd 15:9 arányú győzelemmel jutott a döntőbe és szerezte meg az ezüstérmet.
Másnap a juniorok mezőnyében végre az aranyérem is megszületett. Lilla magabiztos versenyzéssel, 6 győzelemmel állt a csoportköröket követően. A döntőbe jutásért 15:3 arányban diadalmaskodott, majd az aranyéremért folytatott küzdelemben 15:4 arányú győzelmével felállhatott a dobogó legfelső fokára.

Hanzl_Andras_2016_DiakolimpiaHanzl_Lilla_Diakolimpia_2016

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com