» Archívum

2016 február

Írta: fischu 2016 február 23. Nincs hozzászólás
TIG Tehetségnap

TIG Tehetségnap 2016. március 5. szombat

A Tehetségnapot volt és jelenlegi tehetséges tanítványaink közreműködésével rendezzük. Öt különböző időpontban kínálunk változatos programokat. (tovább…)

Írta: fischu 2016 február 23. Nincs hozzászólás
Asztalitenisz, kosárlabda
Szakál Alex 4. helyezett az országos döntőn!
Szakál Alex 12. B osztályos tanulónk 2016. február 12-én Budapesten vett részt, az Amatőr Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntőjén, ahol az előkelő 4. helyet szerezte meg a tavalyi 20. hely után. Az eredmények önmagukért beszélnek. Alex az elmúlt években rengeteg időt töltött technikájának fejlesztésével és gyorsaságának javításával, amit az utolsó tanulmányi évében egy 4. hellyel koronázott meg. Gratulálunk Alexnek az egyéni eredményéhez!
IMG_1014

3. hely az Amatőr Kosárlabda Megyei Döntőn!

Kosárlabda csapatunk Vácott küzdött a megyei döntőben, ahol egy vereséggel és egy győzelemmel zárta a versenysorozatot a 3. helyen.

Csapatunk tagjai voltak: Bella Levente, Estergaros Alex, Illés Márton, Kamarás Márton, Katona Ádám, Kertész Ádám Edvárd, Morvai Dániel, Nagy Barnabás, Szakmáry Nándor, Tóth Martin Testnevelő: Tokai Norbert

Gratulálunk a résztvevőknek!

DSC_3649

Írta: fischu 2016 február 23. Nincs hozzászólás
Kimagasló TIG sikerek a Bolyai Természettudományi Csapatversenyben!

A Török Ignác Gimnázium 11 csapattal indult a Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulóján, az 5.a-ból összesen 7 csapat, 28 diák készült a versenyre!

Az induló évfolyamok mindegyikéből lett díjazott csapat, az 5. osztályosok taroltak, a körzetben elhozták a három dobogós helyezést!

Íme a díjazottak, részletes eredmények a www.bolyaiverseny.hu oldalon:
(tovább…)

Írta: fischu 2016 február 17. Nincs hozzászólás

A 10 évesek szóbeli vizsgáira 2016. február 27-án, 8 órától kerül sor

az alábbi beosztás szerint:

105-ös tagozat – nyolcosztályos

Írta: fischu 2016 február 15. Nincs hozzászólás

Hrustinszki Tamás 10.c osztályos tanuló a 2016.01.29-én
Mátraszentistvánon megrendezett Országos Snowboard Diák Bajnokságon képviselte iskoláját, ahol aranyérmet szerzett.
tomifont

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezték meg a Kadet Tőr Magyar Bajnokságot. Iskolánkat két tanuló képviselte.

Hanzl_Lilla_es_Andras_1080x1440

Elsőként a fiú csapatok léptek pástra klubja képviseletében a serdülő korú Hanzl Andrással (8.a), aki remek teljesítménnyel járult hozzá az MTK országos bajnokságon elért 8. helyezéséhez.

Az MTK női csapata, melynek tagja Hanzl Lilla (9.a), első kiemeltként nem titkolt arany esélyesként érkezett a versenyre, ahol  az első mérkőzésen vívta a legszorosabb csatáját.

45:33 arányú győzelemmel utasította maga mögé a Terézváros 2. csapatát, majd következett az UTE-t búcsúztató Terézváros (45:26), míg a döntőben a Budapesti Honvéd legyőzésével (45:28) megérdemelten szerezte meg a bajnoki győzelmet jelentő aranyérmet és az ezzel járó kupát.

 

Gratulálunk iskolánk tanulóinak és edzőjüknek, Szelei Istvánnak!

 

Cseh Orsolya 10. a osztályos tanuló a Szabó Magda Szellemi Örökségéért Alapítvány „Családi Legendárium” országos versenyén családtörténeti munkájával 2. helyezést ért el.

Gratulálunk az elért eredményéhez!

csaldfa-palyazat-02

Írta: fischu 2016 február 11. Nincs hozzászólás

A 14 évesek szóbeli vizsgáinak időpontja: 2016. február 20. (szombat) 8 órától

(Pótló szóbeli: 2016. február 25. (csütörtök) 14.30.)

A 10 évesek szóbeli vizsgáinak időpontja: 2016. február 27. (szombat) 8 órától

(Pótló szóbeli: 2016. március 3. (csütörtök) 14.30.)

A szóbeli vizsgára behívott tanulók névsorát és beosztását a felvételi jelentkezések beérkezése után tesszük fel az iskola honlapjára.

Írta: fischu 2016 február 5. Nincs hozzászólás
Diákolimpia

Január 23-án Százhalombattán került megrendezésre az úszás diákolimpia megyedöntője, ahol iskolánkat két tanuló képviselte és állhatott a dobogóra. Molnár Máté győzelmének köszönhetően megyebajnok lett, így ő képviseli a 100 m gyorsúszásban Pest megye színeit az országos döntőn.

 

Molnár Máté100 m. fiú gyorsúszás 1. hely

Bori Boróka Panka 100 m. leány hátúszás 3. hely

Bori Boróka Panka 100 m. leány gyorsúszás 4. hely

 

Iskolánk adott otthont február 4-én a megyei területi amatőr fiú kosár diákolimpiának. A három csapat részvételével zajlott küzdelmes meccsek után az első kettő helyezett jutott tovább a megyei döntőbe.

 

Eredmények:

 

TIG – Baktay Ervin Gimnázium (Dunaharaszti) 41-13

TIG – Ceglédi Kosstuth Lajos Gimnázium (Ceglég) 37-38

 

Ezzel az eredménnyel továbbjutottunk a megyei döntőbe, amit szintén mi rendezünk február 22-én (hétfőn) 09:30-tól másik három iskola részvételével.

 

A csapat tagjai voltak: Bella Levente, Chelemen Róbert, Estergaros Alex, Genczler Tamás, Illés Márton, Kamarás Márton, Kertész Ádám Edvárd, Laurán Csaba, Morvai Dániel, Nagy Barnabás, Szakmáry Nándor, Tóth Martin

Testnevelő: Tokai Norbert

Gratulálunk és sok sikert kívánunk!

DSC_3352DSC_3613

 

Írta: fischu 2016 február 5. Nincs hozzászólás

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium nevelőtestületének állásfoglalása, amely elhangzott a járási köznevelési fórumon 2016. február 4-én

Az állásfoglalást elfogadó nevelőtestületi értekezleten jelen volt 43 fő,
mellette szavazott 41 fő, ellene 1 fő, tartózkodott 1 fő.

Szolidárisak vagyunk azokkal a kollégákkal, akik eddig a nyilvánosság elé álltak a problémákkal.
Rövid idő alatt sok változtatás történt a magyarországi köznevelésben. Most már látható, hogy ez a változássorozat túlterheli a rendszert, a reformok nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.
A köznevelési rendszer problémái rendszerszintűek, következményei a modern oktatási trendekkel szembe menő elhibázott oktatáspolitikának. (tovább…)

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com