» Archívum

2014 április

Írta: RI 2014 április 30. Nincs hozzászólás

2014. május 8-án (csütörtökön) 13 órától ezzel a címmel rendeznek közvetlen, fiatalos hangvételű előadást a Királyi Kastély lovardájában.
További információk: (tovább…)

Írta: fischu 2014 április 30. Nincs hozzászólás
KÖR színházi vetélkedő

A Budapesti Katona József Színház, Örkény István Színház és Radnóti Színház által immáron 4. éve elindított “KÖR” színházi vetélkedő középiskolás diákok csapatversenye, melyen három fordulóban mérik össze a versenyzők a szervező színházak repertoárjából, és általában a színházzal kapcsolatban szerzett ismereteiket. Az idei versenybe iskolánk is benevezett egy 6 fős csapattal ” 3+3 jegy” néven. (tovább…)

Írta: fischu 2014 április 28. Nincs hozzászólás
OKTV eredmények a 2013/14. tanévben

Az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek  minden iskola számára a legfontosabbnak számítanak. A tanulók számára több éves felkészülés után, tanulmányaik befejezésekor felkészültségük, tudásuk igazolása. Tanáraik számára munkájuk gyümölcse az itt elért eredmény. Büszkék vagyunk azokra a tanulóinkra, akik a 2013/2014. tanévben az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen a következő szép eredményeket érték el:

 

 

Sarusi-Kiss Dorottya (12.a) biológiából a megyei fordulóba jutott.
Péter Hella (12. a) angol nyelvből a megyei fordulóba jutott.
Kovács Andrea (13. d) angol nyelvből a megyei fordulóba jutott.
Péter Hella (12. a) magyar irodalomból a megyei fordulóba jutott.
Erdős Mátyás (13. d) és Török Tímea (12. a) fizikából a megyei fordulóba jutott.
Török Tímea (12. a) matematikából a megyei fordulóba jutott.
Felkészítő tanáraik: Szemethyné Abonyi Erzsébet, Török Adél, Jocelyn Irvine, Jánossy Zsolt, Klencznerné Harmati Zsuzsanna, Salánkiné Knopfler Szilvia, Hegedűs Gyöngyike, Thuróczy Erzsébet, Karasz Gyöngyi.
Az országos döntősök eredményei:

Erdős Mátyás (13.d)  – informatika  – 8. hely,

 

Péter Hella (12.a) – magyar irodalom –  31. hely,

 

Varga Berta (12.a)  – angol nyelv –  27. hely.

 

Felkészítő tanáraik: Balogh Norbert, Tormáné Udvardi Ágnes, Török Adél.

 

Gratulálunk! Érettségijükhöz, egyetemi tanulmányaikhoz további sikereket kívánunk!

 

Írta: fischu 2014 április 28. Nincs hozzászólás
Városi Angol nyelvi verseny

Az idei tanévben megrendezett városi Angol nyelvi versenyen iskolánk tanulója a 8. a osztályos Cseh Orsolya, Farkas Csenge és Kaputa Lilla második helyezést ért el, negyedik helyen végzett a Laki Bianka, Lovász Dorina, Németh Boglárka összetételű csapat.

Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak, Marosvölgyiné Tinta Katalinnak és Kmetty Lászlónénak!

Írta: fischu 2014 április 24. Nincs hozzászólás

Tisztelt Szülők!

                A megváltozott tankönyvrendelési rendszer miatt igen rövid idő áll rendelkezésünkre. A tankönyv kínálat is jóval kisebb mint eddig volt. Elsősorban azokat a tankönyveket, munkafüzeteket szeretnénk megrendelni , amelyeket ismerünk és beváltak. (tovább…)

Írta: fischu 2014 április 24. Nincs hozzászólás
Matematika

Iskolánk tanulója, a 7. a osztályos Szabó Dávid a Varga Tamás Matematikaverseny országos döntőjében első díjat szerzett, a Zrínyi Ilona Matematikaverseny országos döntőjében a harmadik helyen végzett.

További sikeres versenyeket kívánunk!

 

Írta: fischu 2014 április 23. Nincs hozzászólás
Népzene

Farkas Ágnes 9. D osztályos tanulónk 2014. április 5-én a VII. Országos Népzenei Verseny Gödöllőn megszervezett döntőjén a IV. korcsoport szólóhangszer kategóriájának különdíjasa lett. Egy héttel később, április 12-én került sor a „Dunán innen, Tiszán túl” elnevezésű népművészeti tehetségkutató verseny budapesti- és pest megyei elődöntőjére Nagykovácsiban, ahol Ági ismét szép eredményt ért el, hiszen népzene kategóriában a II. korcsoportban második helyezett lett.

 

Gratulálunk Áginak és további sikereket kívánunk neki!

P1000382

Írta: keresztes 2014 április 23. Nincs hozzászólás
Diákmunka a Hungaroringen a TIG szervezésében a Forma 1 idején 2014.07.23-31.

Nyári diákmunka!

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesz diákmunka a Hungaroringen. Amennyiben elmúltál 15 éves, nincs elég pénzed nyaralni, bulizni vagy a sulikezdésre, most itt a lehetőség! (tovább…)

Írta: keresztes 2014 április 23. Nincs hozzászólás
Megyedöntőben mindkét csapatunk a Coca Cola Cupán!

  A Török Ignác Gimnázium egy női és egy férfi csapattal képviseltette magát a 2. alkalommal kiírt Coca Cola Cup középiskolás amatőr labdarúgó kupán. Az első fordulót sikerrel vette mind a két csapatunk. Majd jött a 2. forduló április 16. (szerda), ahol eldőlt, hogy csapataink a megyedöntőben folytatják menetelésüket a továbbjutásnak köszönhetően. A lányok 2. helyen, míg a fiúk 1. helyen jutottak tovább.

(tovább…)

Írta: RI 2014 április 14. Nincs hozzászólás

Puskás Gábor 9.a osztályos tanuló az Országos Angol Nyelvi Verseny döntőjén az 5. helyezést érte el.
Gratulálunk!

Írta: fischu 2014 április 11. Nincs hozzászólás
Angol verseny a Petőfiben

Oláh Barnabás 8. a osztályos tanuló a Petőfi Sándor Általános iskola által szervezett megyei idegen nyelvű szép kiejtési versenyen 2. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Kmetty Lászlóné.

Gratulálunk!

Írta: fischu 2014 április 9. Nincs hozzászólás
Mezei Futás

Április 3-án, csütörtökön tartották a Diákolimpia Pest Megyei Mezei Futóbajnokságát Tápiószecsőn a II.-VI. korcsoportos tanulók számára. Az 1044 indulót felsorakoztató versenyen a következő tanulóink jutottak az országos döntőbe: (tovább…)

Írta: fischu 2014 április 4. Nincs hozzászólás

48műsorA Gödöllői Török Ignác Gimnázium 2014. március 15-i ünnepsége.

A műsort a 11.A osztály adta elő, a technikai hátteret Simon Balázs készítette, a rendező Oláh Dóra Petra volt. Az ötletet Lőrinc László (Alternatív Közgazdasági Gimnázium) írása adta (http://tenyleg.com/index.php?action=r…). Ebből a műből kiindulva (illetve a március 14-i események egy részét átvéve) a szövegkönyvet Balog Eszter, Gombás Bence, Oláh Dóra Petra, Pál Bianka Luca és Szirtes Máté írta. A műsorban szereplő filmrészlet a Bánk bán című tévéfilm (rendezte Szőnyi G. Sándor) alapján készült. Külön köszönet illeti Tormáné Udvardi Ágnest és Ullrich Balázst a műsor elkészítése során nyújtott segítségért.

“A rendezői koncepció rendkívül egyszerű volt: hogyan csinálnának forradalmat ma – a 21. században – Petőfiék. És mégis bonyolult feladat, hiszen nem sokat tudunk róluk. Azt tudjuk csupán, hogy csak pár évvel voltak nálunk idősebbek; és hogy hittek abban, hogy képesek megváltoztatni a sorsukat. Szerették a hazájukat, véget akartak vetni az elnyomásnak, és ezért megbeszélték a Pilvaxban, hogy forradalmat csinálnak. De közben nem voltak ők sem mások, mint mi: egyszerű diákok, illetve pályájuk elején járó fiatalok. És mégis, a lelkesedésük és az elszántságuk átformálta egy ország jövőjét.” — a rendező

A műsor itt tekinthető meg.

48műsor2

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com