» Archívum

2013 február

Írta: fischu 2013 február 27. Nincs hozzászólás
OKTV spanyol nyelv

Balog Márk Benjámin 12.A osztályos tanulónk önálló, egyéni felkészüléssel az OKTV spanyol nyelv I. kategóriájának országos döntőjébe jutott! Gratulálunk!

Írta: fischu 2013 február 26. Nincs hozzászólás
Irinyi János középiskolai kémiaverseny

Az Irinyi János középiskolai kémiaverseny megyei döntőjébe jutottak:
Oláh Dóra Petra 10.A szaktanára: Karasz Gyöngyi
Oláh Eszter 9.A szaktanára: Kalocsai Ottó

Írta: fischu 2013 február 25. Nincs hozzászólás
Három aranyéremmel tért haza Luca

Szabó Luca 12.d osztályos tanuló 2012. november 3-án IFAA teremversenyen felnőtt női barebow kategóriában, 2013. február 3-án WA minősítő kvalifikációs teremversenyen felnőtt női barebow kategóriában és 2013. február 10-én Ausztriában, Gloggnitzban nemzetközi FITA teremversenyen ifjúsági olimpiai kategóriában indult, mind a három versenyről aranyéremmel tért haza. Gratulálunk Lucának és edzőjének, Kamarás Szilárdnak is. (tovább…)

Írta: fischu 2013 február 25. Nincs hozzászólás
A 4-5 osztályos szóbeli felvételi vizsga beosztása

A 4-5 osztályos felvételi vizsga 2013. március 2-án a Török Ignác Gimnázium épületében lesz. Az angol, német és matematika vizsga beosztása az alábbi listában található.

Aki több képzési formára jelentkezett, az több beosztásban is szerepelhet, ezért kérjük, hogy figyelmesen tanulmányozzák át a mindhárom beosztást.  (tovább…)

Írta: fischu 2013 február 25. Nincs hozzászólás
Holland cserediák program

Az elmúlt napokban holland testvérvárosunkból, Wageningenből tett látogatást gimnáziumunkban az ottani hatosztályos középiskola két tanára, Ruud Verwaal, és Charlotte Maas. Egy, a jövő tanévtől induló cserediák program előkészítését kezdtük meg, melyet a mindkét intézményben már évek óta működő külföldi kapcsolatokhoz hasonlóan képzelünk el. (tovább…)

Írta: fischu 2013 február 24. Nincs hozzászólás
TIG floorball bajnokság – 9. forduló

A forduló eredményei és további részletek itt vagy a menüben.

Írta: fischu 2013 február 23. Nincs hozzászólás
Savaria országos történelem verseny

A Savaria országos történelem verseny megyei döntőjében a 10. évfolyamos tanulók kategóriájában 2. helyezést ért el Grecmajer Tibor 11.D osztályos tanulónk. Szaktanára: dr. Monostoriné Nagy Eleonóra. (A 11.D osztályban a 10. évfolyam anyagát tanulják történelemből.)
A 9. évfolyamos tanulók versenyében 7. helyezést ért el Kovács Csaba 9.A,  9. helyezést ért el Illés Márton 9.A osztályos tanulónk. Szaktanáruk: Ullrich Balázs.

Írta: fischu 2013 február 21. Nincs hozzászólás
Varga Tamás Matematikaverseny

A Varga Tamás Matematikaverseny országos döntőjébe jutott Cseh Orsolya 7.A osztályos tanulónk. Szaktanára: Törökné dr. Bodzsár Mária

Írta: fischu 2013 február 19. Nincs hozzászólás
A nyolcosztályos szóbeli felvételi vizsga beosztása

A nyolcosztályos szóbeli felvételi vizsga 2013. február 23-án a Török Ignác Gimnázium épületében lesz. A vizsgázók beosztása letölthető az alábbi linken:

TIG nyolcosztályos szóbeli felvételi beosztás 2013

Írta: fischu 2013 február 19. Nincs hozzászólás
Hozzatok egy könyvet!

A Határtalanul! program keretében február végén a nagyszalontai Arany János Gimnáziumban vendégeskedik majd egy csoport törökös. A nagyszalontai iskolának, amely nemrég vált ki a város magyar-román középiskolájából és lett önálló magyar intézmény, nagy szüksége van könyvekre, mert könyvtára kicsi és elavult. (tovább…)

Írta: fischu 2013 február 18. Nincs hozzászólás
Városi Sportdíj átadó ünnepség

Az idén is díjazták Gödöllő legjobb sportolóit. Február 15-én tartották meg a Művészetek Házában a Városi Sportdíj átadó ünnepségét, ahol a 2012-es év legjobb gödöllői sportolóit és edzőit köszöntötték.

Az ünnepség Törökös díjazottai: (tovább…)

Írta: fischu 2013 február 18. Nincs hozzászólás
TIG Floorball 7. és 8. forduló

Február 15-én és 18-án lejátszották a 7. és a 8. forduló mérkőzéseit a floorball bajnokságban. Tabella és részletek itt vagy a menüben.

Írta: fischu 2013 február 18. Nincs hozzászólás
Tankönyvtámogatás igénylése a 2013-14-es tanévre

Információink szerint a 2013-14. tanévre az 5-12. osztályok esetében az ingyenes tankönyvellátás rendszere nem változik. Az ingyenes tankönyvellátást (normatív kedvezmény) igényelni kell, az igénylőlapokat a tanulók az osztályfőnökeiktől kapják meg, vagy letölthető innen. (Kérjük, ha lehetőségük engedi, kétoldalas formátumban nyomtassák ki)

Az igénylőlapok visszajuttatási határideje: 2013. március 1. (tovább…)

Írta: fischu 2013 február 14. Nincs hozzászólás
Megjelent a TIG-TAG februári száma

Februári számunkat jórészt a Valentin napnak szenteltük. Lehet szeretni, lehet kerülni, izgalommal várni vagy kényelmetlennek tekinteni, de mindenkinek tudnia kell, hogy érzelmeinket kifejezni sohasem szégyen. Fogadjátok szeretettel tippjeinket, ötleteinket! Természetesen a komoly témákat sem felejtettük el. (tovább…)

Írta: fischu 2013 február 13. Nincs hozzászólás
Újabb versenysikerek!

A német nyelv OKTV I. kategória országos döntőjébe jutott: Német Noémi 12.B
szaktanára: Kékesiné Petrics Éva
A Curie kémia emlékverseny területi döntőjébe jutottak: Cseh Orsolya 7.A, Harangozó Lili 7.A, Harangozó Laura 7.A, Oláh Barnabás 7.A, Taska Tamás 7.A, Stenczel Tamás 8.A, Halmóczki Sarolta 8.A, Kovács Laura 8.A, Oláh Eszter 9.A, Farkas Ágnes 9.A, Oláh Dóra 10.A, Török Tímea 11.A, Babity Máté 12.A, Göntér Balázs 12.A
Felkészítő tanáraik: Karasz Gyöngyi, Kalocsai Ottó

Írta: fischu 2013 február 12. Nincs hozzászólás
TIG Floorball – újabb forduló

2013. február 11-én lezajlott a hatodik forduló a TIG floorball bajnokságban. A frissített eredménylista és a tabella elérhető a TIG bajnokságok menüből vagy ide kattintva.

Írta: fischu 2013 február 11. Nincs hozzászólás
Röplabda országos döntő

A Török Ignác Gimnázium VI. korcsoportos lány röplabda csapata a Kecskeméten megrendezésre került országos döntőn 7. helyezést ért el.
Szívből gratulálunk!
A csapat tagjai: Almási Ramóna, Dajka Dalma, Fekete Henriett, Gelencsér Flóra, Juhász Boglárka, Kóczián Mária, Koleszár Elza, Koleszár Kitti, Kovács Adél, Lados Szilvia, Német Noémi, edző:Szabados István (tovább…)

Írta: fischu 2013 február 10. Nincs hozzászólás
Iskolánk a Duna Televízióban

Révkomáromban, a komáromi erőd egykori parancsnoki helyiségében Török Ignác tábornoknak, aradi vértanúnak emléket állító kiállítás nyílt 2013. január 26-án. A nyolc tablóból álló összeállítást a gödöllői Török Ignác Gimnázium tanárai és diákjai készítették a Gödöllői Városi Múzeum szakembereinek segítségével. (tovább…)

Írta: fischu 2013 február 10. Nincs hozzászólás
Polaris-Nord Kupa 2013

Remek rendezés, nagyszerű eredmények, mosolygó versenyzők, elégedett szülők. Ez jellemezte 2013. február másodikát, amikor is Szigetszentmiklóson hat egyesület – Szigetszentmiklósi Tőregylet, GEAC, UTE, Építők, Csepel SC, KRVSE Kunszentmiklósi Tőregylet – részvételével meghívásos egyéni tőrversenyt rendeztek.

(tovább…)

Írta: fischu 2013 február 7. Nincs hozzászólás
Latin verseny eredmény

A Horváth István Károly Ókortudományi és Latin Nyelvi Verseny országos döntőjébe jutott az I. kategóriában Utassy Kata Rebeka 7.A  osztályos tanulónk. Szaktanára: Heltai Miklós

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com