» Archívum

beszámolók

Írta: orkat 2020 szeptember 15. Nincs hozzászólás

Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Küldöttgyűlésének részeként megrendezett Öveges-díjátadót az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 2020. szeptember 12-én tartották meg.

Iskolánk 8. osztályos tanulója, Foris Dávid és tanára, Törökné dr. Bodzsár Mária kapott meghívást a díjátadóra. (tovább…)

Írta: orkat 2020 szeptember 7. Nincs hozzászólás

A rendkívüli évzárás miatt júniusban elmaradt a 2019/2020. tanév díjainak kiosztása is. Az Alapítvány kuratóriuma a Tantestülettel egyetértésben úgy döntött, hogy idén csak az iskolától búcsúzó XII. évfolyamosok díjait ítéli oda, az alsóbb évfolyamok tanulóit jövőre fogja díjazni két tanév teljesítménye alapján.   (tovább…)

Írta: orkat 2020 szeptember 1. Nincs hozzászólás

Vecsey Fanni (10.d) felnőtt országos strandröplabda bajnok lett!

Gratulálunk!

Írta: orkat 2020 április 27. Nincs hozzászólás

Iskolánk tanulója, Szabó Bence (12. D) a HunGeoContest magyarországi döntőjében országos 8. helyezést ért el. Az angol nyelvű földrajzverseny döntője online keretek között zajlott: a diákok egy online terepgyakorlat keretében a Google Street View programjában feladatokat oldottak meg, majd online előadást tartottak különböző földrajzi problémákból. A témákat előre nem ismerték, 20 perc alatt készültek fel a diákok a prezentációra a kapott témában.

Bence felkészítő tanára: Guba András

Gratulálunk a sikerhez! (tovább…)

Írta: orkat 2020 április 21. Nincs hozzászólás

“Balázs nagyon sok tekintetben példaképem volt és marad is, amíg élek.

Nem tudtam úgy odamenni hozzá egy kéréssel vagy valami intézni valóval/megbeszélni valóval, hogy ne mindig széles mosollyal, határtalan örömmel fogadott volna és már pajkosan csillogott a szeme, azon a poénon, amit megosztani készült velem, amivel ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Mindig azt éreztette velem, hogy a lehető legjobb dolog, ami történhetett vele az az, hogy velem találkozott és szolgálatomra állhat.

(tovább…)

Írta: orkat 2020 április 8. Nincs hozzászólás
Virtuális szabadnap a GTIG-ben

Ez a mai, egy különleges nap volt „virtuális iskolánkban” a Gödöllői Török Ignác Gimnáziumban. A 2019/2020-as tanév rendje szerint a mai, az osztálykirándulások napja lett volna. Jelen helyzetben sem szerettünk volna eltérni a tervtől, így a diákokat „köteleztük” arra, hogy elszakadjanak a képernyőktől és a szabadban töltsék az idejüket – kiránduljanak valamerre. Erről fényképet készítettek és egy virtuális faliújságra ki is tűzték őket. Minden osztály „kiránduló-tablót” készített, megörökítve ezt a rendhagyó szabadnapot. (tovább…)

Írta: orkat 2020 március 27. Nincs hozzászólás
Levél a Diákoknak

Kedves Diákok!

Nagyon köszönöm, hogy ilyen sokan kitöltöttétek az első heti távtanulási tapasztalataitokról szóló kérdőívünket. Tanáraitok nevében is köszönöm az általatok megfogalmazott elismeréseket és köszönő szavakat. A jelzett problémák megoldását a tantestület megkezdte. Köszönjük, hogy őszintén feltártátok azokat.

Ha a későbbiekben bármilyen további észrevételetek adódik a távtanítás intézményünkben bevezetett és működtetett gyakorlatával kapcsolatban kérlek benneteket, hogy az alábbi kollégákat keressétek: Jánossy Zsolt, Orbán Katalin, Pásztorné Petrétei Noémi és Salánkiné Knopfler Szilvia. Egyéni problémákkal természetesen engem is nyugodtan kereshettek. (tovább…)

Írta: orkat 2020 március 8. Nincs hozzászólás
Röplabda Diákolimpia Országos Döntő

A Gödöllői Török Ignác Gimnázium V-VI. korcsoportos leány röplabda csapata a 2019/2020-as tanév országos diákolimpia döntőjében VII. helyezést ért el.

(tovább…)

Írta: orkat 2020 március 8. Nincs hozzászólás
Farsang a MUZA-ban

2020. február 20-án az 5.a osztály igen nagy sikerrel szerepelt a Művészetek Házában óvodások számára rendezett farsangi műsoron. A város óvodásai tapssal jutalmazták a fellépőket, akik nem csak klarinétoztak és énekeltek, hanem beöltöztek állatos jelmezbe és az Állatok farsangja című mű dallamaira állatokat utánoztak, és saját költésű verseiket is felmondták. (tovább…)

Írta: orkat 2020 március 8. Nincs hozzászólás
GTIG Labdarúgó Kupa
Az idei évben 8 csapat részvételével zajlott a jó hangulatú és sportszerű 4+-1-es futsal torna.
Végeredmény:
1. Vírus Korona 2. F2F 3. Botláb SE
4. Fröccsterasz 5. Nyekk 6. Szesztársaság 7. Holnap Bozsik

Gólkirály: Monori Dominik     Legszebb gól: Egervári Ádám

(tovább…)

Írta: orkat 2020 március 8. Nincs hozzászólás
Bolyai eredmények
A Bolyai Természettudományi Csapatverseny körzeti fordulón diákjaink az alábbi eredményeket érték el:

(tovább…)

Írta: orkat 2020 február 21. Nincs hozzászólás
Biztonságos Internet Nap 2020

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat – mint az Európai Unió Safer Internet Program magyarországi konzorciumvezetője – a 2020-as Biztonságosabb Internet Nap (Safer Internet Day – SID) alkalmából 2020. február 11-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartotta meg rendezvényét. A Biztonságos Internet Nap (SID) célja, hogy a Program keretein belül több mint 150 országban ugyanazon a napon hívja fel a figyelmet az internet előnyeire és veszélyeire. Célja, hogy a gyerekek és fiatalok körében népszerűsítse a digitális eszközök tudatos használatát pozitív célokra. (tovább…)

Írta: orkat 2020 február 17. Nincs hozzászólás
Törökös drámacsoport vendégeskedett a Szent János utcai óvodában

Iskolánk 6.osztályos diákjaiból Tápai Dóra tanárnő vezetésével verbuválódott dráma csoport egy interaktív zenés mesejátékkal vendégeskedett a szomszédságunkban lévő óvodában. Ahol kétszer is előadták a “Becsületes tolvaj Marci” c. mesejátékot. 2020. január 22-én a kora délelőtti órákban vártak minket a gyerekek, akik lelkesen hallgatták és velünk énekeltek és táncoltak, mikor mit kellett. (tovább…)

Írta: orkat 2020 február 11. Nincs hozzászólás
GE – HVL Start-up program

A General Electrics szervezésében részt vettünk egy korosztályunknak kialakított programban, mely során a vállalkozásindítástól kezdve a beszédkészítési technikákig minden téren fejlesztettük képességeinket. (tovább…)

Írta: orkat 2020 február 11. Nincs hozzászólás
Párbajtőr eredmény

Samu Laura, 9. b osztályos tanuló, a IV./B korcsoportos női párbajtőr diákolimpia megyei döntőjében 3. helyezést ért el.

Gratulálunk a szép eredményhez! (tovább…)

Írta: orkat 2020 február 5. Nincs hozzászólás
Oláh Réka a Juvenes Translatores verseny magyar nyertese – A nyeremény: brüsszeli utazás

A Juvenes Translatores fordítóversenyt az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatósága szervezi. A tagállamokban a jelentkező iskolák közül sorsolás útján dől el, mely intézmények diákjai vehetnek részt a versenyben. Intézményenként maximum öt 17 éves fiatal írhatja meg a fordítást. (tovább…)

Írta: orkat 2020 február 3. Nincs hozzászólás
Európa Ifjú Költője

Iskolánk tanulói, Sipos Dóra 6.a, Jámbor Zsófia 10.b és Lukács Adél 10.b eredményesen vettek részt a Europe Direct Európai Információs Pont által szervezett „Európa Ifjú Költője” elnevezésű műfordító versenyen. Lukács Adél, aki kiskorától kezdve maga is ír verseket, különdíjban részesült Judith Wilson: A bone flute című költeményének „szép, pontos és mégis költői” fordításáért. (tovább…)

Írta: orkat 2020 január 22. Nincs hozzászólás
Ifjúsági világbajnok a GTIG-ben!

 

2019. november 17-23. között Csehországban rendezték meg a World Dance Championship elnevezésű bajnokságot. (tovább…)

Írta: orkat 2020 január 22. Nincs hozzászólás
Két kiemelkedő eredmény informatikából

 

Szilák Máté 10.A osztályos tanuló a Szűcs Sándor Informatikai Emlékverseny országos döntőjében 3. díjat kapott. (tovább…)

Írta: orkat 2020 január 22. Nincs hozzászólás
Matematika versenyeredmények

 

Figyelemreméltó eredmények születtek matematikából az elmúlt hónapokban. (tovább…)

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com