» Archívum

beszámolók

Írta: orkat 2019 április 15. Nincs hozzászólás
GTIG kórus szereplése

A wageningeni partner iskolánk Pantarini Zenekara látogatott el hozzánk április 10-14 között. A GTIG kórusának és a holland zenekarnak közös, igen jó hangulatú koncertje,… (tovább…)

Írta: orkat 2019 április 11. Nincs hozzászólás
Földrajzos siker az ELTE versenyén

Iskolánkból hárman bejutottak a területi döntőbe az ELTE-TTK által szervezett Tűzön-vízen át című földrajzi vetélkedőbe. Az egyéni verseny keretében online teszteket oldottak meg a diákok Földünk éghajlatairól. A verseny második fordulójába jutottak: Nagy Bianka 9. D, Cseh András 9. A, Dóra Gergely 9. B

Felkészítő tanáruk: Guba András

Írta: orkat 2019 április 5. Nincs hozzászólás
Újabb versenyeredmények matematikából
Yokota Adan 9.A az Arany Dániel Matematika verseny országos döntőjébe jutott. Bagyinszki Ádám 10.A a Zrínyi Ilona Matematika verseny országos döntőjébe jutott.
Felkészítő tanáruk: Thuróczy Erzsébet
Írta: orkat 2019 április 3. Nincs hozzászólás
Megújult a könyvtár!

 

Megérkeztek az új asztalok és székek a könyvtárba, amelyeket az alapítvány a tavalyi alapítványi bál után rendelt. (tovább…)

Írta: orkat 2019 március 25. Nincs hozzászólás
Egészségverseny

A IV. Országos Semmelweis Egészségverseny döntőjében — ahová több mint 400 csapatból jutott be 32 — a 11. D csapata (Gyalus Dorottya, Mihóky Anna, Podonyi Boglárka, Kis Máté, Kántor Péter) az V. helyezést érte el. (tovább…)

Írta: orkat 2019 március 21. Nincs hozzászólás
Légy Te is válogatós!

Intézményünkben fontosnak tartjuk a környezetvédelmi nevelést. Ennek fényében mától (2019. 03. 21.) szelektíven gyűjtjük a hulladék egy részét. Az intézményben kihelyezett KÉK illetve SÁRGA fedelű kukákba dobjuk a (tiszta, zsírmentes) PAPÍR és (tiszta, zsírmentes) MŰANYAG szemetet. (tovább…)

Írta: orkat 2019 március 18. Nincs hozzászólás
Hanzl Lilla Európa-bajnoki bronzérmes

A magyar junior női tőrvívó-válogatott tagjaként március első vasárnapján Európa-bajnoki 3. helyezést ért el Hanzl Lilla az olaszországi Foggiában megrendezett kontinens viadalon.  (tovább…)

Írta: orkat 2019 március 17. Nincs hozzászólás
Országos siker a HunGeoContest versenyén

Szabó Bence (11.D) a HunGeoContest angol nyelvű földrajzversenyén országos 8. helyet szerzett a
Pécsen megtartott döntő során. Felkészítő tanára: Guba András.  (tovább…)

Írta: orkat 2019 március 17. Nincs hozzászólás
Újabb fantasztikus sportsikerek

A fedett pályás atlétikai versenyszezon végére 4 atléta, Pótha Johanna, Ajide Dániel, Kriszt Sarolta és Fodor Péter, kiemelkedő teljesítményt ért el és az országos bajnokságon érmet szerzett. (tovább…)

Írta: orkat 2019 március 11. Nincs hozzászólás
OKTV döntőben – orosz nyelv

Örömmel adjuk hírré, hogy Szabó Bence 11.d osztályos tanulónk az OKTV döntőjébe jutott orosz nyelvből. (Igen, oroszt is lehet nálunk tanulni!) Bence felkészítő tanára Illés Erzsébet.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
Írta: orkat 2019 március 11. Nincs hozzászólás
Természettudományi Bolyai országos 1. hely!!!
Fantasztikus eredmény, a 7.a War Pig2 csapata országos 1.helyezést ért el a Bolyai Természettudományi Csapatverseny döntőjében! (tovább…)
Írta: orkat 2019 március 7. Nincs hozzászólás
Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Verseny

Ombódi Zsolt 11.b osztályos tanulónk országos harmadik helyezést ért el történelem tantárgyból a Migráció akkor és most című prezentációjával a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán rendezett nívós versenyen. Felkészítő tanára: Puskás Péter

Írta: orkat 2019 február 26. Nincs hozzászólás
Országos Angol Nyelvi Verseny – Pest megyei forduló

Süli Karolin és Bolla Klára 7. évfolyamos tanuló az iskolai fordulón elért kiemelkedő eredményével bejutott az Országos angol nyelvi verseny Pest megyei fordulójába. Gratulálunk!

Felkészítő tanár: Orbán Katalin

Írta: orkat 2019 február 22. Nincs hozzászólás
GTIG csapat az országos döntőben

Iskolánk 11.D osztályos csapata az országos IV. Semmelweis Egészségverseny döntőjéig eljutott, aminek feltétele egy Egészségnap megszervezése és lebonyolítása volt.
(tovább…)

Írta: orkat 2019 február 19. Nincs hozzászólás
Bronzérmes lett a leány röplabda csapat az Országos Diákolimpia döntőjében

A csapattal nagyon vártuk a négy napos döntőt, hisz az előtte lévő fordulókban is nagyon jól éreztük magunkat együtt. Jó hangulattal és elszántan érkeztünk a békéscsabai helyszínre. (tovább…)

Írta: orkat 2019 február 19. Nincs hozzászólás
Sulinetwork díjat kapott iskolánk egyik kiváló tanára

2019. február 12-én Jánossy Zsolt, iskolánk tanára az Oktatási Hivatal IV. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján vehette át az idei Sulinetwork-díjat. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez. Idén hatodik alkalommal került sor a díj odaítélésére. A szakmai kitüntetés mellett egy kisplasztikát kapott kollégánk, amely Szanyi Borbála szobrászművész alkotása.  (tovább…)

Írta: orkat 2019 január 14. Nincs hozzászólás
Hogyan működnek a bíróságok?

Kortársaimhoz hasonlóan én is szívesen nézek kevés szabadidőmben filmeket. A sokszor szövevényes történéseik miatt egyik kedvenc témám a tárgyalásokat, azok előkészítését és lebonyolítását feldolgozó filmek, melyeknek megnézését követően sokszor felvetettem már a kérdést magamban, hogy vajon kiből lehet bíró, mit és hol kell ehhez tanulni és milyen tanulmányokat kell hozzá végezni.
(tovább…)

Írta: orkat 2019 január 14. Nincs hozzászólás
Alvilágjárás beszámoló

Hagyományosan az év végén kerül sor az 5.a. osztálynak szervezett, az ókori görög mitológiát megidéző titokzatos beavatásra, az alvilágjárásra. Az alábbiakban az egyik „túlélő” visszaemlékezései olvashatók…

(tovább…)

Írta: orkat 2018 november 14. Nincs hozzászólás
GTIG Halloween vetélkedő beszámoló

 

,, Nem tudom, mi történik. Bejön néhány tanár és átrendezi a padokat. fehér, szellem formájú dobozokat raknak egymásra. Aztán valami papírt tesznek a táblára. Vajon mire készülhetnek? (tovább…)

 Copyright ©2009 , All rights reserved.| Powered by WordPress| Gandhi theme by Techblissonline.com